‘Cocaïne-uithalers gepakt op Antwerps haventerrein’

De scheepvaartpolitie heeft woensdagnacht twee mannen gearresteerd op de terreinen van Medrepair in de Waaslandhaven in Antwerpen, zo meldt de Gazet van Antwerpen. Het gaat om mannen van 18 en 49 jaar uit de regio Antwerpen.

Woensdagavond had de douane op hetzelfde terrein een 27,88 kilo kilo cocaïne in 23 geperste blokken gevonden. De blokken waren verstopt in een lege koelcontainer.

Woensdagnacht belde de bewaking rond 01.00 de politie nadat ze twee personen had opgemerkt die op de terreinen waren binnengedrongen en tussen de containers rondliepen.

Op de terreinen van Medrepair, een dochterbedrijf van rederij MSC dat gevestigd is op de MPET-terminal aan het Deurganckdok, worden regelmatig uithalers gesnapt.

Koelcontainers bieden smokkelaars meer ruimte om cocaïne te verbergen dan gewone containers en worden daarom veel gebruikt. Bij Medrepair worden koelcontainers onderhouden en hersteld. In mei van dit jaar is in één van die containers meer dan 1,3 ton cocaïne gevonden. In dat onderzoek werden ook medewerkers van de firma opgepakt.