‘Cocaïne-verdachte aangehouden op Curaçao’ (UPDATE)

In een hotel op Curaçao is een Nederlander gearresteerd die een belangrijke rol zou hebben gespeeld in internationale cocaïnehandel. De Telegraaf schrijft op basis van politiebronnen dat de verdachte Gregory F. (49) is. Het Openbaar Ministerie heeft de aanhouding aan de krant bevestigd. F. zou contacten hebben onderhouden met verdachten uit het Marengo-proces rond Ridouan Taghi.

F. is aangehouden op verdenking van grootschalige cocaïnehandel. Ook in Nederland zijn arrestaties verricht. Tegen de groep loopt al jaren een rechercheonderzoek bij de landelijke recherche.

Volgens De Telegraaf verbleef F. afwisselend in Nederland en Suriname en zou hij ook contacten hebben in de Surinaamse cocaïnehandel.

Volgens Het Parool denkt de politie dat Ridouan Taghi middels pgp-telefoons contacten met F. onderhield. Zo zou Taghi hem op de hoogte hebben gesteld van de wapenvondst in Nieuwegein door de politie in het 26Koper-onderzoek, en ook van de moord op spyshopmedewerker Ronald Bakker later in 2015.

De krant schrijft dat F. ook voorkomt in een cocaïne-onderzoek rond de familie Gubbels uit Breda. In 2010 raakte de 12-jarige Danny Gubbels dodelijk gewond toen een chalet op een woonwagenkamp werd beschoten. Voor die schietpartij is een aantal mannen veroordeeld.

F. zou ook betrokken zijn geweest bij pgp-bedrijf Ennetcom, waarvan de directeur dinsdag werd veroordeeld tot een celstraf.

Zie ook:

Surinaams-Nederlandse Gregory F. bracht Surinaamse veiligheidschef in verlegenheid