Cocaïneblokken op snelle motorboot in Westerschelde (UPDATE)

Dinsdag is door de politie in de haven van Breskens in een verborgen ruimte op een snelle motorboot ongeveer 545 kilo cocaïne ontdekt. Niet veel later spoelde op het strand bij Zoutelande een tas aan met ongeveer vijftig kilo cocaïne.

De politie denkt dat beide partijen drugs met elkaar te maken hebben. De cocaïne aan boord van de motorboot is vermoedelijk uit de Westerschelde gevist, nadat de blokken vanaf een vrachtschip overboord werden gezet. Waarschijnlijk koerste het schip richting Antwerpen. De bemanning van de motorboot bestond uit drie mannen uit Urk, Kampen en Zwolle. Ze zijn aangehouden. De cocaïne en de boot zijn in beslag genomen.

De ontdekking komt voort uit een onderzoek van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie.

Er hebben doorzoekingen in de woningen van de mannen plaatsgevonden en ook in een verblijf op een camping in Emst. Bij deze doorzoekingen is een vuurwapen aangetroffen. De mannen uit Urk (32 jaar), Kampen (55 jaar) en Zwolle (31 jaar) worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en zitten in alle beperkingen, waardoor ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat.