Cocaïnenetwerk opgerold op Schiphol

De Koninklijke Marechaussee heeft een netwerk opgerold dat cocaïne smokkelde via Schiphol. Er zijn in totaal twintig mensen gearresteerd en er is 70 kilo cocaïne in beslag genomen. Een aantal van de arrestanten werkten bij de bagageafdeling op de luchthaven.

Volgens de marechaussee is de cocaïne via de bagagekelder doorgesluisd. De medewerkers regelden dat ladingen drugs van beschermd gebied in onbeschermd gebied terechtkwamen.

Naast de drugs zijn er ook vuurwapens en grote sommen geld in beslag genomen. De marechaussee heeft sinds april aan het onderzoek gewerkt en spreekt van een grote klap voor de drugshandel via Schiphol.

De cocaïne had een straatwaarde van zo’n 3 miljoen euro. Onduidelijk is of de lading in meerdere vluchten is meegekomen of in één keer is gesmokkeld.

Eind vorige maand werden ook al twee medewerkers en een oud-medewerker van Schiphol opgepakt. Toen werden twee douaniers en een ex-collega aangehouden omdat zij verdacht worden van de invoer van drugs op Schiphol. Volgens de marechaussee is dat niet te voorkomen in een grote organisatie.

Lees ook:

Douaniers Schiphol gepakt in drugszaak