Cocaïnesmokkel vanuit Belgisch garagebedrijf

Bij een politieactie in België zijn 7 verdachten aangehouden, waaronder de broers Mustafa en Omar H. uit Lokeren. Ze worden verdacht van witwassen en cocaïnesmokkel via de havens van Antwerpen en Gent. Bij de politieactie werden invallen gedaan op 23 adressen, met name in Oost-Vlaanderen. Ook werden luxe goederen, 33 auto’s en 80.000 euro in beslag genomen, zo meldt De Gazet van Antwerpen.

‘De bende werkte mee aan de import van drugs in België’, zegt het Openbaar Ministerie tegen de krant. ‘Door hun uitgebreid netwerk zorgden ze ervoor dat de drugs uit containers werden gehaald in de havens van Antwerpen en Gent. De bende maakte ook gebruik van verschillende firma’s om het drugsgeld te kunnen witwassen.’

Garagebedrijf

Een van die bedrijven is garagebedrijf AC Cars in Lokeren. Van daaruit zou de drugssmokkel zijn georganiseerd, het zou met name gaan om het uithalen van containers. Het autobedrijf in Lokeren verkoopt zowel voertuigen uit het middensegment als dure auto’s van voornamelijk Duitse merken.

Derde broer

Er is ook nog een derde broer aangehouden. Enkele verdachten in het onderzoek zijn al eerder in aanraking geweest met justitie. Ook toen ging het om cokesmokkel via de haven van Antwerpen.  Het onderzoek naar de bende heeft zo’n anderhalf jaar geduurd, waarin verschillende afluisteroperaties zijn opgezet. De politie denkt dat de groep verantwoordelijk is voor de smokkel van diverse tonnen cocaïne.

(Op de foto een Rolls Royce Ghost, die voor 350.000 euro te koop stond.)