Cocaïnevangsten voor Rotterdam

In de haven van Guayaquil in Ecuador is deze week 88 kilo cocaïne gepakt. De zending zat verstopt in een lading met auto-onderdelen. Het was verpakt in 1.841 kleine pakketjes in een container met remvloeistof en filters voor autoremsystemen die op weg zou gaan naar Rotterdam. 

136.000 dollar

In de Rotterdamse haven zijn deze week flinke zendingen uit Bolivia en Ecuador gepakt: totaal 450 kilo cocaïne.Woordvoerders van de politie in Guayaquil hebben gezegd dat de 88 kilo is gevonden door drugshonden. Er is een Poolse vrouw in verband met de cocaïne aangehouden. Zij had een voorraadje aan bankpassen en credit cards bij zich en ook 136.000 dollar in cash.

Achtervolging

In Rotterdam is door het  HARC-team dinsdagochtend na een wilde achtervolging een man aangehouden die verdacht is van betrokkenheid bij cocaïnesmokkel. Hij werd met twee anderen betrapt op een haventerrein in de buurt van containers waar vorig weekeinde bijna 450 kilo cocaïne was gevonden. Die coke zat in drie containers: twee met blikjes tonijn uit Ecuador en één met balsahout uit Bolivia.

Nieuwegein

Omdat de politie vermoedde dat de drugs op het terrein uit de containers zou worden gehaald werd deze week in de buurt gepostIn de nacht van maandag op dinsdag werden insluipers op het terrein ontdekt. Die gingen er vervolgens vandoor in een auto in de richting van Hoogvliet. Daar werd de auto klemgereden en kon één man, een 38-jarige man uit Nieuwegein aangehouden worden. De andere twee wisten te ontkomen. De auto bleek voorzien van valse kentekenplaten en in de auto werden inbrekerswerktuigen aangetroffen. De drugs, met een waarde van minstens 15 miljoen euro, zijn vorig weekeinde al vernietigd. De Nieuwegeiner is vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en voor 14 dagen langer vastgezet. Het onderzoek naar andere betrokkenen bij de smokkel wordt voortgezet.