Coffeeshophouder krijgt in in Thailand 75 jaar

Johan van Laarhoven, de Tilburgse oud-coffeeshophouder, is dinsdagochtend in Thailand in hoger beroep veroordeeld tot 75 jaar cel, voor witwassen van het geld dat hij verdiende met het verkopen van softdrugs in Nederland.

103 jaar

Eerder kreeg hij van de rechtbank 103 jaar cel. Het gerechtshof in Bangkok vindt het bewezen dat Van Laarhoven de opbrengst van gedoogde coffeeshops (The Grass Company) in Tilburg en Den Bosch investeerde in Thailand. Media berichten dat Van Laarhoven waarschijnlijk netto 20 jaar zal moeten zitten.

Of er nog een cassatie mogelijk is wordt onderzocht. De straf van de vrouw van Van Laarhoven is verlaagd van twaalf naar zeven jaar en vier maanden. De advocaten van het stel zullen proberen om hen zo spoedig mogelijk naar een Nederlandse cel te laten overbrengen.

Onderzoek

Het Openbaar Ministerie drong in Thailand aan op het starten van een onderzoek naar Van Laarhoven en verschafte de nodige informatie.

Het Openbaar Ministerie Zeeland West-Brabant zou later deze maand nog vier mensen dagvaarden voor onder meer witwassen, valsheid en geschrifte en belastingfraude bij de exploitatie van coffeeshopketen The Grass Company tussen 2008 en 2014.

Zie ook:

NL vroeg Thailand om onderzoek naar wietbaas

Omstreden officier getuigt in zaak Van Laarhoven

Kamerleden: haal coffeeshophouder uit Thailand

Petitie om coffeeshophouder uit Thaise cel te krijgen