Coffeeshophouder opgepakt voor ingenieuze cokesmokkel

De politie heeft dinsdagochtend vroeg in Landsmeer de 50-jarige Ab S. aangehouden in zijn woning. Hij wordt verdacht van ingenieuze smokkel van cocaïne. De man gooide kort voor zijn arrestatie een geladen vuurwapen in zijn achtertuin. Volgens goed ingevoerde bronnen van Crimesite is S. coffeeshophouder.

Hij zou betrokken zijn bij de smokkel van cocaïne uit Colombia. De cocaïne, ongeveer tien kilogram in totaal, zat op ingenieuze wijze (vermoedelijk ingesmolten) verwerkt in een lading recyclebaar plastic (zie foto).

Dure auto

Tijdens de doorzoeking van de woning van S. zijn ruim een halve kilo MDMA (goed voor het produceren van ruim anderhalf duizend xtc-tabletten), 144 xtc-tabletten, een busje pepperspray en meerdere dure horloges aangetroffen en in beslag genomen. Naar verluidt zou de politie de dure auto van de verdachte hebben laten staan.

Vrouw

De 44-jarige vrouw van S. is ook opgepakt. Samen met haar man wordt ze verdacht van witwassen en valsheid in geschrifte. De 19-jarige zoon van de vrouw is aangehouden, omdat de politie in zijn slaapkamer 2 kilo wiet en een vlindermes heeft gevonden.

Dure horloges

Op verdenking van de cokesmokkel zijn verder nog een 49-jarige man uit Purmerend en een 44-jarige man uit Amsterdam in hun woonplaats aangehouden. In totaal zijn 4 woningen en 5 bedrijven doorzocht. Daarbij zijn nog zo’n 55 xtc-tabletten, dure horloges, een auto en ruim 23.000 euro cash aangetroffen en in beslag genomen. De 3 mannen worden vrijdag voorgeleid voor de rechter-commissaris. De vrouw en haar zoon zijn inmiddels in vrijheid gesteld.