Coffeeshops weer open, geen verkoop wiet

De coffeeshop-keten The Grass Company heeft dinsdag de deuren van drie van haar vier shops in Tilburg en Den Bosch weer geopend. Vorige week vrijdag zijn er verschillende invallen gedaan bij onder andere het moederbedrijf van The Grass Company en ook bij alle vier de shops in Tilburg en Den Bosch. Als gevolg hiervan wordt er geen sofdrugs verkocht omdat de politie de voorraad in beslag heeft genomen. Dat laat een woordvoerder weten aan het Brabants Dagblad.

Vierde shop

Burgemeester van Den Bosch, Ton Rombouts, heeft de vierde shop in Den Bosch voor onbepaalde tijd gesloten, dit omdat er een grote voorraad wiet en hasj werd gevonden. De precieze hoeveelheid drugs die gevonden is, werd niet bekend gemaakt.

Onderzoek

Volgens het Openbaar Ministerie in Breda zijn er twintig panden doorzocht in Noord-Brabant. Er loopt een grootschalig onderzoek naar een criminele organisatie door de bovenregionale Recherche Zuid Nederland onder leiding van het Openbaar Ministerie Zeeland-West-Brabant. Het onderzoek is opgestart in 2011. Op 2 juli 2014 hebben reeds in het buitenland diverse doorzoekingen plaatsgevonden waarbij onder meer beslag is gelegd op grote geldbedragen. Op 4 juli zijn in diverse plaatsen rondom Tilburg en Den Bosch panden, woningen en bedrijfspanden, doorzocht.

Een onbekend aantal betrokkenen wordt verdacht van wiethandel, valsheid in geschrifte, witwassen, belastingfraude en corruptie. Tot op heden is er nog niemand opgepakt.