Coke, geld en een sexspeeltje met diamanten

Tijdens een controle bij winkelcentrum Groenhof in Amstelveen heeft de politie afgelopen dinsdag cash geld, gouden munten, edelstenen, cocaïne en een met diamanten ingelegd seksspeeltje aangetroffen in verborgen ruimtes van twee auto’s. Vier verdachten zijn aangehouden.

De goederen werden deels aangetroffen in verborgen ruimtes. De controle werd gehouden nadat een politieman in zijn vrije tijd verdacht gedrag zag van een aantal mensen met dure auto’s. Toen agenten ter plaatse kwamen en beide auto’s, een Porsche en een Mercedes, controleerden, vonden ze eerst vijf zakken met hennep in de auto. De inzittenden, een 36-jarige Amsterdammer, een 51-jarige inwoner van Uithoorn, een 41-jarige Duitser en een 35-jarige Turk, werden aangehouden.

Seksspeeltje

Vervolgens werden experts ingeschakeld, die de verborgen ruimtes in de auto’s aan het licht brachten. Daarin zijn onder meer een blok cocaïne aangetroffen, bijna 40 duizend euro contant geld, ruim 1700 Britse ponden, ruim 1250 Zwitserse franken, 14 edelstenen, 5 gouden munten, nog een zak hennep en het met diamanten ingelegd seksspeeltje. Alles is in beslag genomen.