Coke-transport vliegveld Hilversum onderschept

De politie zegt dat afgelopen zondag een drugstransport naar Zweden vanaf vliegveld Hilversum is onderschept. Zondag kreeg de politie een melding uit Zweden die inhield dat er in de middag een klein vliegtuig zou landen op Hilversum om drugs op te halen.

Hele nacht

De politie stuurde agenten ter observatie naar het vliegveldje. Rond 15.00 zagen die het betreffende vliegtuigje landen. Na de landing bleef de piloot bij het vliegtuig achter en vertrok de andere inzittende in een auto. Een deel van de agenten bleef het vliegtuig observeren en wachtten tot de tweede inzittende terug kwam. Een ander deel ging achter de inzittende aan. Dit duurde uiteindelijk de hele nacht.

2 kilo

Rond 10.00 maandagochtend verscheen de man weer bij het vliegveld. Hij liep samen met de piloot richting het vliegtuig. Hierop werd besloten om de mannen aan te houden voor drugsbezit.  De tas van de inzittende werd gecontroleerd en daar troffen de agenten 2 kilo cocaïne aan. Beide verdachten, 49 jaar en 34 jaar uit Zweden, zijn aangehouden en overgebracht naar politiebureau Hilversum. Een onderzoek naar de verdachten en de drugs is ingesteld.