Coke-werkplaats in Den Haag

Politieagenten in Den Haag hebben afgelopen vrijdagmiddag een cocaïne laboratorium ontdekt waar van cocaïne werd geproduceerd. De agenten deden de ontdekking na het controleren van een personenauto op de Fahrenheitstraat. De bestuurder hield, volgens de politie, een 'onsamenhangend verhaal'. Hij kon zich niet direct legitimeren.

De man, zonder vaste woon- en of verblijfplaats, bleek als ongewenst vreemdeling geregistreerd te staan en moest mee naar het bureau. Bij fouillering kwam ongeveer een kilo cocaïne onder zijn kleren vandaan.

Drugswasserij

De auto bleek op naam te staan van iemand in de Haagse Jasmijnstraat. Onder leiding van de rechter-commissaris vond in de woning een doorzoeking plaats waarbij in de woning een drugswasserij annex drugsdrogerij aangetroffen. In de woning werd cocaïne geprepareerd en klaargemaakt uit opgeloste op geïmpregneerde materialen.

Cokepasta

In de woning lagen meerdere vaten met onbekende substantie en ook zogenaamde cokepasta of pasta básica, een halffabricaat van coke. De politie nam het laboratorium in beslag en ook persen, mallen en andere voorwerpen.

In totaal hield de politie drie verdachten aan: de 23-jarige bestuurder, zijn 42-jarige medepassagier en een 21-jarige bewoonster van de woning. Vandaag zijn ze voorgeleid aan de rechter-commissaris. Alle drie de verdachten zitten nog vast. 

 

 

 

Nader onderzoek pand Jasmijnstraat