Cokebende wilde landingsbanen ontwikkelen in Marokko

De Marokkaanse inlichtingendienst BCIJ heeft afgelopen weekend een Colombiaan gearresteerd. Hij zou bezig zijn geweest met het voorbereiden van het aanleggen van landingsbanen, bedoeld voor grootschalige cocaïnesmokkel. Zijn aanhouding kwam enkele dagen nadat vorige week één ton coke in beslag was genomen door de Marokkaanse autoriteiten. 

Bij de inbeslagname van de cocaïne werden 17 verdachten aangehouden, waaronder 2 Spanjaarden en 3 Colombianen. Hun verhoor leidde naar de Colombiaan in Boujdour, die bezig was met het voorbereiden van grootschalige cokesmokkel via vliegtuigen aldus media in Marokko.

Europa

Boujdour ligt in de Westelijke Sahara, een gebied dat door Marokko is bezet en geannexeerd. De Colombiaan werd gearresteerd op een boerderij, waar de BCIJ verschillende materialen vond waaruit zou blijken dat men bezig was met de voorbereiding van het aanleggen van landingsbanen.  Volgens Marokkaanse media zou de drugsorganisatie op verschillende plekken in de regio landingsbanen hebben willen ontwikkelen voor vliegtuigen die de cocaïne rechtstreeks vanuit Colombia naar de Westelijke Sahara zouden vervoeren. Vandaar uit zou de cocaïne door worden gestuurd naar Europa.  De Colombiaan verbleef illegaal in Marokko.