Cokehandel: Antwerpse “Turtle” opgepakt

Een arrestatieteam van de Antwerpse politie heeft vrijdagmorgen Naserdine T. (26), een van de kopstukken van de zogenaamde “Turtles” uit Borgerhout, opgepakt op verdenking van handel in verdovende middelen. Dat meldt de Gazet van Antwerpen.

Zwarte zak

Het arrestatieteam van de Antwerpse politie viel rond 05.00 binnen in de woning van Naserdine T. aan de Kattenberg in Borgerhout. “Nadori” T. werd met een zwarte zak over zijn hoofd afgevoerd voor verhoor. Volgens de krant wordt hij verhoord over handel in cocaïne.

Juwelen

Vorig jaar nog werd de 26-jarige veroordeeld tot twee jaar cel wegens drugshandel. Tijdens die rechtszaak bleek dat hij over een indrukwekkend vermogen beschikt. Hij zou voor meer dan 600.000 euro aan juwelen hebben aangekocht en ook vastgoed hebben verworven in België en Marokko.

Turtle-affaire

T. raakte vooral bekend als een van de hoofdrolspelers in de zogenaamd Turtle-affaire. Samen met anderen uit Borgerhout zou hij begin 2012 een partij cocaïne van een groep Marokkanen uit Nederland hebben doen verdwijnen in de Antwerpse haven. In dat conflict zou onder meer Najib Bouhbouh in oktober 2012 bij het Crowne Plaza Hotel in Antwerpen zijn vermoord en ook de moorden in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam zouden ermee in verband staan.