Cold case: 12 jaar geëist in moordzaak

Het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam heeft woensdag twaalf jaar cel geëist tegen A. L. (42)  die verdacht wordt van betrokkenheid bij een dodelijke schietpartij in Rotterdam in 2002. De verdachte was woensdag niet in de rechtbank aanwezig. De man loopt vrij rond.

Door @Michael de Hoogh

Afterparty

In maart 2002 werd in een woning aan de Wilgeweerd in Rotterdam-Vreewijk een 42-jarige man doodgeschoten. Het slachtoffer vierde die zondagnacht een afterparty na een bruiloft van een familielid.

Ruzie

De verdachte zou ook op het feestje aanwezig zijn geweest. Tegen de man is niet veel bewijs verzameld. Er is onder meer geen moordwapen en er zijn geen technische sporen die in de richting van verdachte leiden, zegt Pieter Hoogendam, advocaat van de verdachte, tegen Crimesite, 'Er zijn alleen wat vage verklaringen van verschillende personen en mijn cliënt zou na een ruzie geroepen hebben dat hij terug zou komen', aldus de advocaat.

justitie heeft L. sinds 2002 in beeld, maar kreeg de zaak nooit rond. Hij werd in 2002 en 2011 aangehouden, maar heeft altijd ontkend iets met de zaak te maken te hebben.

Nul komma nul

Volgens de raadsman heeft justitie geen sterke zaak. Hoogendam: 'In 2002 en 2011 heeft de raadkamer besloten mijn cliënt vrij te laten. Er was onvoldoende aanleiding hem langer vast te houden. Het OM heeft consequent volgehouden dat verdachte verantwoordelijk is voor de schietpartij. Ze hebben alleen nul komma nul technisch bewijs.'

L. was woensdag niet in de rechtbank in Rotterdam aanwezig. Hoogendam weet niet waar de man op dit moment is. Berichten dat hij in India zou zitten zijn volgens Hoogendam 'onzin'.