Cold case Petra van de Berg (VIDEO)

EenVandaag besteedde vanavond aandacht aan een 35 jaar oude cold case: de moord op de Rotterdamse Petra van de Berg. De 17-jarige Petra van den Berg zegt om 03.00 uur ’s nachts dat ze nog een klein rondje maakt langs vrienden over de Oostzeedijk in Rotterdam. Ze komt nooit meer thuis.

Het is nieuwjaarsnacht van 1981 op 1982. De in Rotterdam woonachtige familie Van den Berg viert in huiselijke kring oud en nieuw. Het is een komen en gaan van vrienden en familie. Petra verlaat om 3 uur ’s nachts de woning.
Haar ouders gaan naar bed en moeder wordt een uur later wakker. “Waar is Petra?”, vraagt ze aan haar man. Petra’s jas hangt niet beneden en moeder Nel van den Berg voelt dat er iets verschrikkelijk mis is.

Buiten op straat is veel politie en als ze naar buiten wil gaan, wordt ze door een paar agenten gevraagd weer naar binnen te gaan. Dan horen pa en ma Van den Berg het vreselijke nieuws: Petra is dood, vermoord, op nog geen vijftig meter van haar ouderlijk huis.

EenVandaag staat vandaag geheel in het teken van deze zaak. De rubriek kijkt terug op de moord met de familie van Petra, met oud-rechercheurs, met een getuige die de moordenaar achtervolgde en met het Cold Case Team Rotterdam.  Tot op de dag van vandaag is de moord onopgelost. Kort na de moord is een jongen aangehouden die in een opvanghuis woonde vlakbij de plek waar Petra werd vermoord. Maar wegens gebrek aan bewijs werd hij na enkele dagen weer vrijgelaten. Oud-rechercheurs spreken over deze zaak die hen maar niet loslaat. Waarom wordt een 17-jarig meisje van onbesproken gedrag, doodgestoken? Petra’s familie worstelt tot op de dag van vandaag met de vraag waarom Petra werd vermoord.