Cold Case-zaak definitief gesloten

Het cold case-onderzoek naar de vermissing van Alie Spruit-Roelofsen is definitief gesloten. In juli van dit jaar werd er onderzoek gedaan op en rond het perceel aan de Provincialeweg Oost 51 in Haastrecht, waar de vrouw destijds woonde. Er is echter niets aangetroffen wat van belang is in deze zaak.

Alie Spruit-Roelofsen verdween op 23 januari 1988 uit het Zuid-Hollandse Haastrecht. De boerin stapte op die dag op haar fiets en vervolgens is er nooit meer iets van haar vernomen.

Grondradar

Op het erf is onder meer met een grondradar onderzoek gedaan in de bodem rond de boerderij en in de opstallen. De grondradar gaf geen aanwijzingen voor afgedekte wateren of gierputten. Ook is de woning van de vrouw onderzocht op bloedsporen. De aangetroffen sporen kon het NFI niet herleiden naar een dna-profiel.

Bloedsporen

Forensische Opsporing zette ook röntgenapparatuur in, om eventuele verborgen ruimtes binnen de boerderij in beeld te krijgen. Een duikteam van de brandweer onderzocht een waterput en de verschillende gierlopen op het perceel. Ook hier werd niets relevants in relatie tot het onderzoek aangetroffen. Er zijn ook diverse getuigen gehoord om eerdere verklaringen en geruchten te onderzoeken. Daaruit kwam ook geen nieuwe relevante informatie, aldus de politie.

Justitie heeft besloten het onderzoek naar de vermissing van de vrouw definitief te staken.