Colombiaan gepakt voor moorden Delfgauw

De Spaanse politie heeft in Madrid een 33-jarige Colombiaan aangehouden voor betrokkenheid bij de dubbele moord in Delfgauw, Zuid-Holland. In mei vorig jaar werden langs de N470 bij Delfgauw de stoffelijke resten gevonden van twee Colombiaanse mannen. Het ging om de in Spanje woonachtige mannen: Jorge Ivan Suarez Leal (42, rechts) en Julian Andres Florez Morales (30). Video na de break.

De aangehouden verdachte zou bij de Colombiaanse politie bekend zijn onder de naam 'El Niño', 'het kind'. Hij is in samenwerking tussen de Colombiaanse, Spaanse en Nederlandse autoriteiten in Madrid gearresteerd.

Op 31 mei 2013 werden de stoffelijke resten in het water langs de N470 bij Delfgauw door een wandelaar zijn gevonden. Nadat de mannen in Amsterdam als vermist waren opgegeven heeft dna-onderzoek aangetoond dat het om twee in Spanje woonachtige mannen ging: Jorge Ivan Suarez Leal (42) en Julian Andres Florez Morales (30).

De resten waren verpakt in plastic zakken. De mannen waren vrijwel naakt. Wanneer ze zijn gedumpt of vermoord was niet meer vast te stellen.

Hieronder meer informatie over deze zaak uit een uitzending van Opsporing Verzocht.

{youtube}J2iLX0ZaZJE{/youtube}