Colombiaan werd vermoord om drugs

De Colombiaan Dagoberto Gil Rodriguez, wiens lichaam vorig jaar werd gevonden in het water bij Vlaardingen, is vermoord om drugs. Dat heeft het OM gezegd tijdens de eerste rechtszaak tegen de verdachten. In de zaak zitten twee mannen en een vrouw vast, naar een vierde verdachte wordt nog gezocht. Dat was mogelijk de schutter.

Een van de mannen had contact met Rodriguez over drugs. Volgens de politie was dat de aanleiding voor de moord. Om wat voor conflict het gaat, is niet duidelijk; justitie wilde niet veel meer kwijt. Dat meldt RTV Rijnmond.

Vrouw stapte naar de politie

Rodriguez werd vermoord in een woning in Nieuwekerk aan den IJssel, waarna zijn lichaam in een kliko met cement werd gedumpt in een water bij Vlaardingen.

Het lichaam werd uiteindelijk gevonden op aanwijzingen van de vrouwelijke verdachte. Rodriguez was in haar woning vermoord, en is kort daarop naar de politie gestapt. Ze heeft toen een verklaring afgelegd over de andere verdachten. De vrouw zegt dat de vierde verdachte, die nog niet is opgepakt, onverwacht de woning binnenkwam en op Rodriguez schoot.

‘Bevrijd’

De vrouw verklaarde voor de rechtbank dat ze opgelucht is dat ze is opgepakt. ‘Ik voel me bevrijd. Ik heb zolang in angst geleefd en had last van bedreigingen, ook naar mijn familie.’ De twee mannen beroepen zich op hun zwijgrecht.

De volgende zitting is over drie maanden.