Colombianen pakken coke bestemd voor Antwerpen

In de Colombiaanse haven Santa Marta hebben de autoriteiten 122 kilo cocaïne onderschept. De drugs waren verstopt in een container met bananen die de haven van Antwerpen als bestemming had.

De cocaïne werd gevonden met behulp van een scanner, zo verklaarde de politie van Santa Marta. De drugs waren verstopt achter een dubbele wand bij de koelinstallatie. De verdovende middelen zouden al in de constructie van de koelcontainer gezeten hebben voordat deze de haven binnenkwam. De bananen werden dus later ingeladen.

Golf-kartel

Colombiaanse media melden dat de politie ervan uitgaat dat het Mexicaanse Golf-kartel achter de zending zou zitten. Die worden vaker verantwoordelijk gehouden voor cocaïnetransporten via de haven van Santa Marta naar België. Medio mei van dit jaar werd in deze haven nog 2200 kilo gepakt die onderweg was naar Antwerpen. Die lading was verstopt in een partij kopererts.

1700 kilo

Eind december vorig jaar werd in Santa Marta ook 126 kilo coke onderschept, met als bestemming Antwerpen. Het Golf-kartel zou ook achter die zending hebben gezeten. En in februari 2018 werd in de haven van Antwerpen tussen een lading bananen 1700 kilo cocaïne gevonden. Ook deze lading kwam uit Santa Marta.