Commissaris dronken achter het stuur

Een Rotterdamse commissaris van politie is aangehouden omdat hij met teveel drank op achter het stuur zat. Dat gebeurde in de NIeuwjaarsnacht in zijn woonplaats Capelle aan den IJssel. Volgens de politie Rotterdam-Rijnmond was er sprake van een noodsituatie. 

Commissaris Jan Hoogstraten had met zijn echtgenote oud en nieuw bij kennissen gevierd en was wandelend op weg naar huis toen zijn vrouw ten val kwam. De commissaris haalde toen thuis zijn auto op om zijn vrouw naar het ziekenhuis te kunnen brengen.

Toen hij weer terugkwam bij zijn echtgenote, waren er agenten bij haar die alcohol roken bij Hoogstraten. Na een blaastest bleek dat hij vier teveel op had. De burgemeester van Rotterdam is direct na het incident geïnformeerd over de aanhouding. Gisteren is het nieuwe via een anonieme bron uitgelekt.

Justitie heeft een onderzoek gestart en Hoogstraten zal voor de politierechter moeten verschijnen.

Hoogstraten had de bewuste nacht geen dienst. Toch is er een intern disciplinair onderzoek gestart. Hoogstraten is nog wel gewoon aan het werk. Hij is coördinator van de evenementen in Rotterdam.