Confrontatie tussen Bandidos en Libanezen in Dortmund

In de Duitse stad Dortmund is het afgelopen weekend een confrontatie geweest tussen leden van de Bandidos en een groep van Libanese afkomst. Op zaterdagavond zou een Bandido een 32-jarige man hebben neergestoken. De volgende dag werd het clubhuis van de Bandidos beschoten.

Miri-clan

Ook een shisha-lounge werd beschoten.

In Dortmund is al langere tijd sprake van spanning tussen Bandidos en de Libanese groep, de zogenoemde “Miri-clan”, met name in het noordelijke deel van het centrum. De leiders van die clan zijn in 2015 gestraft met lange celstraffen voor onder meer drugs- en wapenhandel. In heel Duitsland telt die groep zo’n duizend leden.

Achtergrond

De steekpartij vond plaats in een uitgaansstraat die lokaal de “Bissenkamp” wordt genoemd. Het slachtoffer van de steekpartij is zwaargewond maar niet in levensgevaar.

Justitie in Duitsland zegt de achtergrond van de steekpartij in onderzoek te hebben en daarover geen uitspraken te willen doen. Er is nog niemand voor aangehouden. De politie zegt de komende weken met grote getale op straat aanwezig te zullen zijn in centrum van Dortmund.