Controles Rotterdam: 200.000 euro gepakt

De politie heeft de afgelopen week ruim 200.000 euro afgepakt tijdens verschillende controles op straat. De verdachten zijn aangehouden omdat zij geen goede verklaring konden geven over de herkomst van de grote geldbedragen die zij bij zich hadden.

Shopper

Naar de herkomst van het geld stelt de recherche een nader onderzoek in. Maandagmiddag stak een 42-jarige Duitser schuin over op de Glashaven waardoor een automobilist voor hem moest remmen en uitwijken. Surveillerende politiemensen wilden de man aanspreken op zijn gedrag, maar hij bleef doorlopen. Nadat hij uiteindelijk stil bleef staan, zagen agenten enkele pakketjes in tape verpakt in zijn big shopper zaten.

Drugs

De agenten vermoedden dat in de pakketjes drugs zaten en arresteerden de Duitser op grond van de Opiumwet. Op het politiebureau werden voorbereidingen genomen om een monster te nemen van de ‘drugspakketjes’. Er bleek tot hun verrassing ruim 200.000 euro in te zitten. Het geld is in beslag genomen. De man zit nog vast op verdenking van witwassen, hij wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Preventief fouilleren

Tijdens een preventief fouilleer actie op de Geldersekade zijn vrijdag 27 november enkele tienduizenden euro’s in beslag genomen. Agenten controleerden de twee inzittenden, een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 31-jarige Rotterdammer. Beide mannen hadden grote geldbedragen bij zich waarvoor zij geen verklaring hadden. De politie onderzocht daarna de woning van de man. Hier werd in een kluis ruim 30.000 euro aan contanten aangetroffen. In de woning zijn verder een computer en drugsversnijdingsmateriaal aangetroffen. Zowel het geld als de overige goederen zijn in beslag genomen.