Corruptie Scotland Yard via Vrijmetselarij

Een geheim netwerk van vrijmetselaars is door de georganiseerde misdaad in Groot-Brittannië gebruikt om het rechtsysteem te manipuleren. Dat blijkt uit het geheime Tiberius-rapport dat de Britse krant The Independent in bezit heeft en waarover al eerder nieuws over corruptie uit naar buiten kwam. Volgens het rapport infiltreerde een netwerk van de vrijmetselarij in Scotland Yard en corrumpeerde hoge functionarissen. 

In het rapport staat dat deze vorm van corruptie 'het meest moeilijk te bestrijden zal zijn.' Vrijmetselaars die voor de Metropolitain Police (voorheen Scotland Yard) in East Ham (Londen) probeerden detectives met links met de georganiseerde misdaad te rekruteren voor verdere corruptie.  

In Project Riverside, een rapport uit 2008, over onregelmatigheden bij de Serious Organised Crime Agency (SOCA) werd ook al gewag gemaakt van banden tussen criminelen, gecompromitteerde agenten en de vrijmetselarij. In 1998 verordonneerde de toenmalige minister van Binnenlandse Zaken dat korpsen lidmaatschap van de vrijmetselarij van hun medewerkers moesten opgeven. Toen weigerden 10 van de 43 korpsen dat te doen. 

De Grootmeester van de vrijmetselaars in Groot-Brittannië is Prins Edward, Hertog van Kent, de volle neef van Koningin Elisabeth.