‘Corruptieschandaal na coke-onderzoek Suriname’

In een onderzoek naar smokkel van cocaïne via de lijnvluchten van SLM/KLM van vliegveld Johan Adolf Pengel Airport in Suriname naar Schiphol is een corruptieschandaal aan het licht gekomen, aldus De Telegraaf. Er is vorige week een leidinggevende van de SLM opgepakt.

63 kilo

Verder is luchthavenpersoneel gearresteerd en een politieagent van het team Bestrijding Internationale Drugshandel. Dat is gebeurd nadat op 8 april 63 kilo cocaïne in een bagagecontainer werd gevonden. De container met dubbele bodem zou aan boord gaan van een KLM vliegtuig met bestemming Amsterdam. De politie in Suriname heeft een en ander bevestigd aan De Telegraaf.

Broer

De krant schrijft ‘meerdere bronnen in Suriname’ zeggen dat de SLM-functionaris Valentino Slijngard is. Dat is de broer van een kolonel uit het Nationaal Leger van Suriname en ook commandant van de kustwacht. Het is niet bekend hoe lang er cocaïne via deze lijn naar Nederland is verstuurd. Ook is niets bekend over arrestaties of onderzoek in Nederland in deze zaak.

De laatste berichten over cocaïnehandel via Suriname:

Tweede arrestatie in cocaïnezaak Suriname

Drugs in balken onder containers Suriname

Rijstondernemer gezocht in zaak cocaïnevliegtuigje (UPDATE)

Alle berichten over cocaïne en Suriname.