Cosa nostra-verdachte opgepakt in Den Haag

De politie heeft woensdagmorgen in Den Haag een 46-jarige Italiaan aangehouden. Hij maakt vermoedelijk deel uit van de Siciliaanse maffia, aldus het Openbaar Ministerie. De aanhouding maakt deel uit van een grote politieactie in Italië en daarbuiten.

Deze verdachten maken deel uit van de Laudani-familie en zouden betrokken zijn bij moord, afpersing, witwassen en drugshandel. In Nederland is de verblijfplaats van de gezochte verdachte achterhaald door het gespecialiseerde politieteam FastNL. Nadat de Italiaanse autoriteiten gisteren om de opsporing en aanhouding van de man verzochten, wist het team hem binnen enkele uren te achterhalen. De gezochte man werd overrompeld toen de politie om kwart voor negen het huis binnendrong. Hij zal naar verwachting binnenkort worden overgedragen aan Italië.

FastNL richt zich op de opsporing en aanhouding van voortvluchtigen, waaronder internationaal gezochte personen, maar ook ontsnapte gedetineerden, TBS’ers en PIJ’ers. Het team telt 35 politiemensen en staat onder leiding van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie.