Costa Blanca: gezochte Brit aangehouden

Eén van de meest gezochte mannen in Groot Britannië is aangehouden in Torrevieja, aan de Spaanse Costa Blanca. Ondanks zijn jonge leeftijd (22) droeg Michael Farrel (alias Sick Mick) verdenkingen met zich mee van een lange serie gewelddadige overvallen en schietpartijen. Farrel was bij een groep van twaalf Britten die allemaal zijn aangehouden aan de Costa Blanca in een groot onderzoek van de Guardia Civil en de SOCA (Serious Organised Crime Agency) naar drugshandel, witwassen en identiteitsfraude dat begin oktober klapte. Er stonden beloningen van 25.000 en 5000 pond op tips voor zijn arrestatie.

Michael Farrell die afkomtig is uit Knowlsley, Liverpool wordt geassocieerd met Nicky Ayers, de gangster uit Liverpool die vorige maand is doodgeschoten in Liverpool.

Farrel, die volgens Britse media een aantal keren is ontkomen na hevige schietpartijen met de Britse politie, werd nu gezocht voor een inbraak en het neerschieten van een gepensioneerde Brit in Spanje.

De groep die is aangehouden zou het publiek van een aantal grote discotheken in de buurt van Benidorm en Denia hebben voorzien van (uitgaans) drugs. Een auto met 53.000 XTC-pillen, die op het punt stond te worden verscheept uit Denia naar Ibiza is in beslag genomen. Volgens de politie zou de groep tussenhandel bedrijven naar distributeurs van de drugs op het feesteiland.

De partydrugs werden per vliegtuig in koffers met dubbele bodem uit Groot-Britannië naar Spanje gebracht.