Crash na moordplan op Satudarah-kopstuk

De geheimzinnige crash die in november plaatsvond op de A9 ter hoogte van Zwanenburg zou het gevolg zijn geweest van een moordaanslag op de Amsterdammer Etous Belserang, de vice-president van het Amsterdamse chapter van de motorclub Satudarah. Zowel Crimesite als De Telegraaf zijn daarover getipt. Misdaadverslaggever John van den Heuvel schrijft het in zijn wekellijkse column in De Telegraaf.  

Volgens de tipgever die Crimesite benaderde wachtten twee mannen op de avond van 9 november Belserang op bij zijn woning in Amstelveen-Zuid. De mannen zouden rond het huis aanwezig zijn geweest vanaf 20.00 tot aan het tijdstip dat Belserang thuiskwam. Wat er vervolgens precies gebeurde is onduidelijk.

De tipgever beschrijft wel hoe Belserang de zaak omkeerde en dat de beoogde schutters door hem zijn bedreigd en zich uit de voeten maakten. Dat leidde tot een autoachtervolging die zich zou hebben afgespeeld tussen 01.00 en ongeveer 01.30 toen de Audi A3 crashte bij Zwanenburg. De politie zoekt naar een voortvluchtige inzittende, een andere gewonde inzittende is na de crash op straat in Zwanenburg aangehouden.

Bij de achtervolging zouden snelheden tot 260 kilometer per uur zijn gehaald. Op woensdagavond zou er een clubavond van Satudarah in Amsterdam-Zuid zijn geweest.

Etous Belserang is de broer van Boneka Belserang die in februari 2009 samen met Yassin Chakor bij een pannenkoekenhuis in Leiderdorp is vermoord.

Mislukte liquidatie oorzaak crash 

Auto gecrasht na achtervolging criminelen?