Crimineel doet aangifte tegen burgemeester

De criminele wapenhandelaar Jan B. (foto) uit Hulten heeft aangifte gedaan tegen Jan Boelhouwer, burgemeester van het Brabantse Gilze-Rijen. Hij beschuldigt Boelhouwer van laster en smaad. Aanleiding voor de aangifte is een uitzending van het tv-programma Buitenhof waarin de burgemeester te gast was. 

Volgens de advocaat van B. vertelde Boelhouwer in die uitzending verschillende onwaarheden. Zijn cliënt werd niet met naam en toenaam genoemd, maar volgens de raadsman was overduidelijk dat de burgemeester doelde op Jan B. Volgens de advocaat is het niet de eerste keer dat Boelhouwer zijn cliënt belasterd. Dat meldt BNdeStem.

Staatsliedenbuurt

Jan B. (67) heeft een flink strafblad. Zo werd hij in maart 2017 veroordeeld tot vijf jaar en zeven maanden cel voor deelname aan een criminele organisatie die in wapens handelde. De rechtbank zag een verband met wapens die zijn gebruikt bij de dubbele moord in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam. Eerder dat jaar werd B. veroordeeld tot 2 jaar cel voor het wegmaken van het lijk van No Surrender-lid Freddy Jansen. Het stoffelijk overschot van Janssen werd in stukken gezaagd gevonden in het Markkanaal bij Den Hout. Ook kreeg Jan B. in dezelfde zaak drie maanden cel voor wapenbezit.

Doormidden gezaagd lijk

In de uitzending van Buitenhof zei de burgemeester dat ‘één keer iemand op weg naar mij was met een kalasjnikov en handgranaten’. Ook zei Boelhouwer dat ‘bij nadere opsporing bleek dat hij ook nog 66 kalasjnikovs in zijn schuur had, plus de restanten van een doormidden gezaagd lijk wat hij in het kanaal had gegooid.’

De advocaat van B. stelt dat beide uitlatingen in strijd met de waarheid zijn. ‘Er zijn niet zoveel kalasjnikovs aangetroffen in de schuur en ook geen restanten van een lijk. Sterker nog, er is geen druppel bloed van deze persoon bij hem aangetroffen’ zo schreef de raadsman aan de officier van justitie.

Boelhouwer wilde tegenover BNdeStem niet inhoudelijk reageren op de aangifte.