‘Crimineel vermoord in opdracht van vriendin’

Het Openbaar Ministerie denkt dat de Eindhovense crimineel Ernesto Pistone is doodgeschoten in vermoord door zijn vriendin en haar minnaar. Dat schrijft De Telegraaf zaterdag. Pistone werd in februari voor zijn huis neergeschoten, hij overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Hij was toen net 1,5 week vrij uit voorlopige hechtenis.

De Eindhovenaar handelde in harddrugs en vreesde al langer dat er een aanslag op zijn leven zou worden gepleegd. Hij droeg daarom vaak een kogelvrijvest en had regelmatig een vuurwapen bij. Daarom werd de moord in eerste instantie gekoppeld aan een afrekening in het criminele circuit, maar in juni werd zijn vriendin aangehouden voor de moord.

In totaal zijn vier verdachten in de zaak aangehouden. Naast de vrouw en haar minnaar zijn ook twee Eindhovenaren van Turkse komaf aangehouden die de moord waarschijnlijk hebben uitgevoerd. Ze werden daarvoor betaald. De vier zouden rond de moord regelmatig telefonisch conatct hebben gehad.

De vriendin ontkend dat ze iets met de moord op Pistone te makne heeft. Ze wil binnenkort een verklaring afleggen, zegt haar advocaat in de krant. De andere verdachten beroepen zich op hun zwijgrecht.

Dinsdag begint de rechtszaak tegen de vier verdachten.