Crimineel Karel Pronk in Delft geliquideerd

Bij een schietpartij bij Koffiehuis Het Kalf in het Kalversbos in Delft is dinsdagochtend een man doodgeschoten. Het gaat om de beruchte Delftse crimineel Karel Pronk.

Drie tot vijf schoten

Het schietincident vond rond 11.40 plaats en volgens getuigen zou er drie tot vijf keer zijn geschoten. Volgens calamiteitensite District 8 werd het slachtoffer nog door ambulancepersoneel gereanimeerd op het trottoir naast de koffietent, maar overleed de man aan zijn verwondingen. Het slachtoffer zou met zijn motor zijn aangekomen bij de koffiezaak, waarna hij onder vuur werd genomen.

‘Haagse Holleeder’

Karel Pronk werd ook wel de ‘Haagse Holleeder’ genoemd. Hij was in het verleden betrokken bij ontsnappingen uit de gevangenis en werd veroordeeld voor moord, overvallen en drugshandel. Zo werd hij begin jaren 90 veroordeeld tot 20 jaar cel wegens de moord op een orchideeënkweker uit Rijswijk. Na zijn vrijlating in 2007 verkaste hij naar Spanje, maar was hij nog steeds actief als ondernemer in Delft. Daarna werd hij nog meerdere malen veroordeeld voor drugs- en geweldsdelicten.

Dader voortvluchtig

De schutter is nog voortvluchtig. Wel werd aan de Insulindeweg kort na de liquidatie een zwarte VW Polo weggesleept. Onduidelijk is nog of dit de vluchtauto is. De aanleiding van de schietpartij is vooralsnog onduidelijk. De politie heeft de plaats delict afgezet en is op zoek naar getuigen.