Bekende van politie kreeg verkeersongeluk (VIDEO)

Een 74-jarige automobilist die zondagavond zwaargewond raakte na een achtervolging door de politie in Oudenbosch, is een heel goede bekende van de politie. Volgens BN/De Stem was het Jos van Z. uit Sint Willebrord die levensgevaarlijk gewond werd toen hij met zijn Audi RS tegen een andere weggebruiker crashte.

Slingerend

Zijn toestand is volgens de krant kritiek. Een passagiere in de andere auto raakte door de klap lichtgewond. De achtervolging vloeide volgens de politie niet voort uit een lopend strafonderzoek tegen de Willebrorder. Van Z. ging ervandoor toen surveillerende agenten hem een stopteken gaven op snelweg A17. Hij reed te hard en slingerend. Het is voor de politie ‘een raadsel’ waarom hij op de vlucht is geslagen. Zijn auto is wel doorzocht maar er is niets gevonden.

Amfetamine

Van Z. kwam in de jaren tachtig en negentig in het nieuws in spraakmakende, internationale drugszaken. Hij was in 1982 een van de eerste bendeleiders die in Nederland werd veroordeeld voor de grootschalige productie van amfetamine. Later volgden andere geruchtmakende en soms peperdure strafonderzoeken waarin hij figureerde naast grote namen uit de drugswereld.