Crimineel misbruikt gestolen politie-uniform

Criminelen maken veelvuldig misbruik van gestolen politie-uniformen. Ze breken er zelfs voor in bij politieagenten.

Gestolen

In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben dieven ingebroken in het politiebureau in het Groningse Haren. Dit meldt Nu.nl Zoals het nu lijkt zijn geen wapenkluizen opengebroken, laat de politie zaterdag weten. Eerder deze maand werd al bekend dat bij woninginbraken bij drie agenten van de politie Noord-Nederland delen van uniformen zijn gestolen. Ook was een dienstwapen buitgemaakt, dat later werd teruggevonden.

Broeken

Bij een inbraak bij een stomerij in Zevenbergen gingen dieven er al vandoor met broeken, jassen en overhemden. Ze overvielen in maart dit jaar zelfs een postbezorger in Utrecht om aan politiekleding te komen. De buit bestond uit meerdere complete uniformen.

Babbeltruc

De uniformen worden regelmatig gebruikt door criminelen. Op de A16 werden buitenlandse automobilisten langs de kant van de weg gezet om hen te bekeuren. Dat leverde honderden euro’s op. Er zijn ook regelmatig meldingen van namaakdienders die het uniform gebruiken voor babbeltrucs. De nepagenten bellen aan bij oudere mensen en troggelen dan geld en kostbaarheden af.

Lees hier meer

Politie-uniformen en dienstwapen gestolen

Wapens en gestolen politiekleding gevonden

Partijtje politiekleding gestolen in Utrecht