Crimineel vergeet koffer vol drugs op vliegveld

Een 38-jarige Ier die met een koffer vol drugs van Amsterdam naar Ibiza vloog, hangt zeven jaar cel boven het hoofd. Hij werd opgepakt omdat hij de koffer was vergeten mee te nemen. In de koffer zaten 35.000 xtc-pillen ter waarde van zo’n 650.000 euro.

Koffer drie dagen kwijt

Dat schrijft Mirror Online. De man had de koffer in de ruimbagage meegenomen maar was bij het verlaten van het vliegveld vergeten de koffer mee te nemen. Die heeft toen drie dagen op het vliegveld gestaan.

Al die tijd was onduidelijk wat er precies in de koffer zat. Pas tijdens een routinesteekproef werd de koffer gecontroleerd en werden de pillen gevonden. Toen de man de koffer later alsnog op kwam halen, werd hij opgepakt.

Zeven jaar cel

De man werd afgelopen zomer al opgepakt, maar de rechtszaak begint komende week. De Ier kan zeven jaar de cel in gaan. Daar bovenop kan hij een boete van tot een miljoen euro krijgen.

De vangst was de grootste onderschepping van xtc in Spanje van 2015. In de huurauto van de man werd bovendien 2.000 euro aan contanten gevonden. Het gaat waarschijnlijk om drugsgeld.