Crimineel vermoedt tweede aanslag

Een Amsterdamse crimineel zegt in Het Parool dat er deze week is geprobeerd een aanslag op hem te plegen. Het gaat om Inchomar B. (29) die eerder een moordaanslag overleefde. Bij een huis in Bos en Lommer klonken in de nacht van maandag op dinsdag rond 01.30 luide knallen.

BMW

Een paar minuten eerder was B. weggegaan uit het huis waar zijn vriendin met hun kind woont. Getuigen zagen een man in een zwarte BMW vluchten. Tegen Het Parool zei B. te denken aan zelfgemaakte explosieven: ‘Misschien hoopten ze gisteren dat ik na die knallen zou komen kijken wat er aan de hand was, om me neer te schieten. Het is toeval dat ik even bij mijn vrouw en kind was, want ik woon daar niet. Ze moeten mijn gezin met rust laten en de buren ook.’

Politie

De politie kon niet achterhalen wat er aan de hand was geweest en trof geen noemenswaardige schade. B. is ervan overtuigd dat hij doelwit was en hij heeft dat ook aan de politie verteld.

Gewond

Op 27 augustus 2013 overleefde hij een aanslag (foto boven) op de Antwerpenbaan in Amsterdam-Nieuw-Sloten, waar hij naar toe was gelokt en was klemgereden. Hij raakte slechts gewond. In het Parool zegt B. zich zorgen te maken: ‘De politie denkt dat ik zelf iemand wil wegmaken en heeft me al drie, vier keer gezegd dat ik moet stoppen, maar ik ben nergens mee bezig. Als ik een kogelwerend vest draag, wordt dat in beslag genomen en in een gepantserde auto rijden mag ook niet. Ze willen nog steeds van me weten wie die aanslag heeft gepleegd, maar dat zeg ik niet.’

Dam

B. was op 31 oktober 2012 op de Dam gearresteerd in het gezelschap van de inmiddels geliquideerde beroepscrimineel Gwenette Martha en twee anderen. De recherche gaat ervan uit dat zij plannen maakten om Benaouf A. te liquideren. Maar de rechtbank zag daarvoor geen bewijzen en sprak de verdachten vrij.