Drie criminele Albanezen met pech

De politie in Amsterdam heeft recentelijk drie ondergedoken Albanezen die door de Italiaanse en Belgische autoriteiten werden gezocht, aangehouden in Amsterdam. Donderdag werd een van hen in zijn kraag gevat nadat hij een rood voetgangersverkeerslicht negeerde.

Voetgangersstoplicht

Om 15.30 reed een politieauto met twee agenten op de Nassaukade ter hoogte van de Kinkerstraat. De agenten zagen twee mannen oversteken terwijl het voetgangersstoplicht op rood stond. De agenten besloten de mannen staande te houden. Toen ze hun identiteit controleerden, bleek een van de twee een door Italie gezochte voortvluchtige: hij wordt daar verdacht van drugssmokkel en deelname aan een criminele organisatie. De man is aangehouden en zal binnenkort worden uitgeleverd.

Tranen

Eerder deze maand werd een Albanees aangehouden in Amsterdam West. Op 12 april surveilleerden agenten op de Vondelstraat toen zij een man zagen lopen die ze herkenden van een opsporingsbericht. Toen zij hem aanspraken en vroegen om zijn identiteitsbewijs, rende hij weg. Na een korte achtervolging gaf hij zich over en overhandigde een Grieks identiteitsbewijs, dat vals bleek te zijn.

Toen de agenten hem hiermee confronteerden, barstte hij in tranen uit en gaf hij alsnog zijn echte naam op. Toen bleek ook waarom hij zo verdrietig was dat de agenten hem staande hielden: hij bleek een 31-jarige Albanees die door Italie tot 20 jaar cel is veroordeeld wegens drugshandel en deelname aan een criminele organisatie.

Cafebezoek

Op 14 april zien twee fietsende agenten op de De Vlugtlaan een man die ze – wederom – herkennen van een opsporingsbericht. Als de man in kwestie ziet dat de politie aandacht voor hem heeft, glipt hij een cafe in. In het cafe vragen de agenten naar zijn identiteitsbewijs en ook nu blijkt dat deze man wordt gezocht. Ditmaal zijn de Belgische autoriteiten naar hem op zoek omdat de man wordt verdacht van grootschalige wietteelt en deelname aan een criminele organisatie.