‘Criminele’ Red Devils MC uit clubhuis gezet

De motorclubs Red Devils MC en Motor Vereniging Alphen (MVA) uit Alphen aan den Rijn worden per januari uit hun clubhuis gezet. Volgens de gemeente hebben de motorclubs 'criminele banden'. Daarom is een verzoek om een langer in hun clubhuis te mogen blijven afgewezen.

De motorclubs zouden sowieso uit hun clubhuis moeten omdat het gebouw in de aanlooproute naar de nieuwe Maximabrug ligt. Omdat de bouw van de nieuwe brug is uitgesteld, hoopten de motorclubs dat ze ook langer in hun clubhuis zouden mogen blijven.

Volgens de gemeente hebben beide motorclubs banden met de Hells Angels, dat volgens de gemeente Alphen aan den Rijn een criminele organisatie is. De gemeente zegt de richtlijnen van minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie te volgen, zegt een woordvoerder tegen Dichtbij.nl.

De motorclubs spreken op dezelfde site van 'pure discriminatie op grond van levensovertuiging'. In een statement laten de mc's weten. De mc's benadrukken dat de leden een gewone baan hebben en een gezin onderhouden. 'We betreuren het dan ook zeer dat de gemeente Alphen aan den Rijn ons opeens wegzet als 'outlaw bikers'.'

De motorclubs maakten twintig jaar gebruik van het clubhuis. De gemeente heeft aangekondigd de clubs ook niet te gaan helpen met het zoeken van een nieuw clubhuis.