‘Criminelen takelden stel toe met strijkbout en boormachine’

Vier drugscriminelen blijken in november vorig jaar een stel uit het Brabantse Wernhout zwaar te hebben mishandeld na de diefstal van een partij wiet. BN/De Stem schrijft dat de man (48) in de badkamer werd toegetakeld met een gloeiend hete strijkbout en een boormachine.

Villa

Ook schoten de daders kogels vlak langs zijn hoofd. Zijn vrouw werd elders werd vastgehouden en bedreigd. Dat geweld werd toegebracht in een villa aan de Wernhoutseweg. Het stel woonden daar sinds de zomer van 2018 tegen betaling. Ze moeten een oogje in het zeil te houden bij een wietdrogerij in de schuur bij de woning.

Bloed

Op 22 november ontdekte het stel dat de loods was opengebroken en dat er wiet was gestolen. Ze belden de de eigenaar van de drugs maar die stelde hen verantwoordelijk voor de diefstal waarna de zware mishandeling en marteling begon. Uiteindelijk vond een buurman de slachtoffers, de man zat helemaal onder het bloed.

De daders zijn nooit aangehouden. De politie brengt het misdrijf volgende week maandag in de uitzending van Bureau Brabant.