Crystal methlab verborgen onder klei ontmanteld in Montfoort (VIDEO)

De Landelijke Eenheid van de politie heeft donderdag in Montfoort een crystal methlab opgerold. Het lab was in bedrijf en de professionele en omvangrijke productielocatie lag verborgen onder een flinke bult klei. Twee mannen van 53 en 50 jaar zijn opgepakt. Ook de eigenaar van het terrein, een 59-jarige man, is aangehouden. De mannen komen uit Zaandam, Hoorn en Montfoort.

Onzichtbaar

De rechter-commissaris in Den Bosch heeft vrijdag beslist dat de drie zeker twee weken vast blijven zitten. De productielocatie bevond zich in een zestal geschakelde zeecontainers die waren bedekt onder een laag dijkverzwaringsklei. De locatie en de ingang daarvan waren zodanig afgeschermd dat deze op luchtfoto’s en vanaf de openbare weg niet zichtbaar waren.

Kristallen en olie

Naast ruim vier kilo methamfetamine in kristallen troffen de rechercheurs ook 96 liter methamfetamine-olie aan. Daarnaast werden diverse grondstoffen voor de productie van drugs en drugsafval gevonden. Op het terrein zijn twee voertuigen in beslag genomen.

Na de inval in het lab moest de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) het chemische proces uiterst voorzichtig stoppen en het materiaal afvoeren. De Dienst Landelijke Recherche van de Landelijke Eenheid gaat verder met het onderzoek.