Cumali Ata op Nationale Opsporingslijst

De voor doodslag veroordeelde Cumali Ata is toegevoegd aan de Nationale Opsporingslijst. De 28-jarige Ata is inmiddels onherroepelijk veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien jaar voor doodslag op de 18-jarige Denise Celik. Denise was zijn nichtje met wie hij al tijden een relatie had. Beelden na de break.

De 18-jarige Denise Celik is in 2004 om het leven gebracht op een hotelkamer in Enschede. Zij had een geheime relatie met haar neef Cumali Ata en had daar met hem afgesproken terwijl ze vlak daarvoor was getrouwd met een Turkse man, met wie ze samenwoonde in Duitsland.

 

Ze spreken regelmatig af in Nederland. Steenwijk was de woonplaats van Cumali en Denise woonde in het Duitse Dortmund. Op 18 juni 2004 vinden medewerkers van het toenmalige Dish-hotel in Enschede het lichaam van Denise.

In het programma Opsporing Verzocht zei de voorlichter van de politie dat Ata in de nacht nadat hij de moord heeft gepleegd, via Dusseldorf is vertrokken naar Turkije. De politie heeft in eerste instantie contact gezocht met collega’s in Turkije. Er waren destijds aanwijzingen dat hij bij zijn familie zou verblijven die in de streek Kirsehir in Midden-Turkije wonen. Er is ook een inval gedaan op een adres waarvan het vermoeden bestond dat hij daar aanwezig was, maar daar heeft het arrestatieteam hem toen niet aangetroffen.

Hieronder de reconstructie van Opsporing Verzocht.

{youtube}ggIZrkCO3mY{/youtube}