Dader ‘Facebookmoord’ blijft in jeugdinrichting

​De raadkamer van de Arnhemse rechtbank heeft de zogeheten PIJ-maatregel van de inmiddels 17-jarige dader van de “Facebookmoord” met 12 maanden verlengd, conform de eis van de officier van justitie.

Terugkeer

De raadkamer vindt deze periode realistisch en houdt rekening gehouden met de problematiek van Jinhua K., de noodzaak tot (verdere) behandeling en de uitbreiding van de behandeling gericht op terugkeer in de maatschappij. Mede gelet op de aard en ernst van het delict is het van belang dat de resocialisatie van veroordeelde langdurig en uitvoerig begeleid wordt. K. heeft ook tbs opgelegd gekregen.

Neergestoken

Het 15-jarige meisje Win Sie werd op 14 januari 2012 in haar woning in Arnhem neergestoken door de toen 14-jarige jongen. Vijf dagen later overleed zij aan haar verwondingen. De dader was door de toen 16-jarig meisje en haar 17-jarige vriend – Polly W. En Wesley C. – benaderd om dit feit te plegen. Deze twee kregen twee jaar jeugddetentie opgelegd. De zaak is in de media bekend geworden als ‘Facebookmoord’. Via social media werd Win Sie door het stel bedreigd en via Facebook gaven ze de toen 14-jarige jongen informatie om de moord te plegen.