Dader schietpartij Rotterdam liet helm achter (UPDATE)

De man die woensdagochtend de 64-jarige Rotterdammer Moon Tong Choi in zijn auto beschoot liet niet alleen zijn scooter maar ook zijn helm achter. Hij is nog spoorloos, de politie gaf donderdagmiddag een signalement uit. Het slachtoffer verkeert in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Petje

Donderdagochtend meldde zijn advocaat aan Crimesite dat hij in de nacht naar donderdag was overleden, maar dat was niet correct.

De dader was volgens de politie ‘een forse man, 1.75 tot 1.85m lang met een donkere huidskleur’. Een aantal getuigen meent dat hij een baard had. Hij reed op een scooter op de Oudedijk weg in de richting van de Kralingse Zoom. In het verlengde van de Oudedijk op de ’s-Gravenweg veroorzaakte de scooterrijder een aanrijding en ging hij te voet verder. En liet zijn scooter achter.  Door de forse aanrijding is de dader vermoedelijk gewond geraakt, aldus de politie. Mogelijk is de dader moeilijk lopend in de richting van de Kralingse Zoom verder gegaan en heeft hij daar de metro gepakt.

Onder zijn helm droeg de dader mogelijk een petje, maar het is zeer goed mogelijk dat op de helm dna-materiaal van de schutter is achtergebleven.

Synthetische drugs

C. overleed de afgelopen nacht in een ziekenhuis. De passagier met wie hij in de VW Polo zat bleef ongedeerd. De politie zegt dat het vermoedelijk gaat om een afrekening in het criminele circuit.

Volgens bronnen van Crimesite werd het slachtoffer er in het verleden door de politie van verdacht betrokken te zijn bij de handel en productie van synthetische drugs en in de handel van grondstoffen voor die drugs.