‘Dader Scheepvaartmuseum bekende Gwenette M.’

De verdachte die vastzit voor de schietpartij in het Scheepvaartmuseum, waarbij een dode viel, is een bekende van de crimineel Gwenette M. Dat meldt Het Parool zaterdag. Hoewel de directe aanleiding voor de moord een ruzie aan de bar is, zou er een groter conflict in het criminele milieu achter zitten.

Gwenette M. zit op dit moment vast omdat hij voorbereidingen zou hebben getroffen om Benaouf A. te vermoorden. A. wordt gezien als het belangrijkste doelwit van de schietpartij in de Staatsliedenbuurt afgelopen december. Het slachtoffer van de moord in het Scheepvaartmuseum, de 26-jarige Souhail Laachir, behoort tot de groep van A., meldt Het Parool.

Laachir zou de financiële man zijn van de groep rond A. Het slachtoffer was met enkele voetballers op het feest. De broer van een van die voetballers werd na de schietpartij nog even als verdachte gezien, omdat getuigen verklaarden dat hij Laachier had proberen te bestelen terwijl hij bloedend op de grond lag. Uiteindelijk bleek dat de man een vriend van Laachir was en werd hij weer vrijgelaten.

E.L, de man die vastzit voor de schietpartij op een feest in het museum, werd na de moord opgepakt na aanwijzingen van getuigen in zijn auto. Een metgezel zou op de achtergrond een rol hebben gespeeld.

Volgens Het Parool worden de twee liquidaties en enkele andere afrekeningen, die ook in verband worden gebracht met de twee rivaliserende groepen, onderzocht door één team aanklagers.

A., die de schietpartij in de Staatsliedenbuurt overleefde door tussen twee woonboten in het water te springen, zit op dit moment vast vanwege verboden wapenbezit en valse papieren. Hij werd vrijdag tot een jaar cel veroordeeld.

Lees ook:

Doelwit Staatsliedenbuurt krijgt jaar

Staatsliedenbuurt: vijf tot zeven daders

Onderzoek alibi in dubbele moord

Blackberry Gwenette M. in VS onderzocht