Dader ontkomt na beschieten auto

In Den Haag zijn zaterdagnacht schoten afgevuurd op de auto van een 23-jarige Rotterdammer. Hij raakte hierbij niet gewond. Vijf aangehouden verdachten bleken niets met de zaak te maken te hebben.

Beschoten

Zaterdag om tien over drie ’s nachts belde een man naar de politie die meldde dat hij was beschoten, terwijl hij in zijn auto zat. Hij vertelde in zijn ooghoeken een man te hebben zien opduiken, waarna hij besloot ervandoor te gaan. Tijdens zijn vlucht had hij het idee te worden beschoten. Daarna zag hij een zwarte auto wegrijden. Hij belde daarop de politie.

Uitpraten

Die zocht in de omgeving van het Haagse Laakkwartier naar de verdachte auto en hield kort vijf inzittenden van een auto aan, via een zogenaamde ‘uitpraatprocedure’. Zij bleken niets met het incident te maken te hebben gehad en werden weer vrijgelaten.

Kogelinslag

Het onderzoek ter plaatse van de politie leverde vannacht geen aanwijzingen op dat er geschoten was. Later bleek er wel degelijk een kogel de auto van de Rotterdammer te hebben geraakt. De politie is op zoek naar getuigen van het voorval.