Dader steekpartij Den Haag is verwarde man

De slachtoffers van het steekincident van zaterdag in Den Haag zijn alle drie ernstig gewond, maar buiten levensgevaar. Dit meldt de politie. De dader blijkt een psychische gestoorde man te zijn.

Neergestoken

Bij de politiemeldkamer kwam zaterdag rond drie uur de melding binnen dat op het Johanna Westerdijkplein drie mensen waren neergestoken door een man met een mes. Agenten gingen snel ter plaatse en zagen de man op straat. Zij benaderden hem met getrokken wapens en schoten hem in zijn been. Een arrestatieteam van de politie was inmiddels ook ter plaatse en hield een 31-jarige man uit Den Haag aan. Hij werd door de politie in zijn been geschoten, ook werd hij enkele keren met een taser beschoten, nadat hem was gevraagd om zijn mes los te laten, en hij dit niet deed.

Verward

De gewonden zijn een 21-jarige Zoetermeerder, een 41-jarige Hagenaar en een 35-jarige man uit Den Haag. Volgens de burgemeester is de verdachte een verwarde man. De Haagse burgemeester Pauline Krikke laat weten dat er ‘op dit moment geen signalen zijn dat er meer speelt dan dit’.  In een reactie zegt de burgemeester verder dat zij de situatie ‘serieus neemt’ en de zogeheten driehoek heeft opgestart. In die driehoek zitten de burgemeester, de politie en de officier van justitie.

Doorzoeking

De verdachte wordt nog medisch behandeld. Hij zal worden verhoord over zijn motief en de achtergronden van het incident. Ook vindt uitvoerig onderzoek plaats naar de achtergronden van de verdachte zelf en heeft een doorzoeking plaatsgevonden in zijn woning, laat de politie weten. Alles wat de man geroepen heeft, wat ook te horen is op de camerabeelden die in omloop zijn, maakt deel uit van het onderzoek, meldt de politie. Op sommige beelden zou te horen zijn geweest dat de man ‘Allah Akbar’ heeft geroepen. Een ooggetuige die het wat van dichtbij en vanaf het begin meemaakte, vertelt aan De Telegraaf dat de dader ‘niks gezegd’ zou hebben. Wel maakte de man geen verwarde indruk en handelde hij koelbloedig.

Lees hier meer

Gewonden na steekpartij in Den Haag (UPDATE VIDEO)