Dader steekpartij mogelijk nog voortvluchtig

De politie heeft twee verdachten aangehouden voor de steekpartij in Amsterdam waarbij zondag de 29-jarige Roderick Leta (29) overleed. Een van hen zit nog vast. Zijn rol wordt nog onderzocht. De politie zegt dringend getuigen te willen spreken.

Vechtpartij

Afgelopen zondag kreeg de politie een melding over een vechtpartij in de Van Reigersbergenstraat in Amsterdam-Oudwest. Ter plaatse trof de politie de zwaargewonde Leta uit Amsterdam aan. Hij was meerdere malen gestoken en overleed nog diezelfde avond in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

31-jairge man

De politie hield vlak na het steekincident een 31-jarige man aan. De recherche houdt er nu rekening mee dat hij niet de persoon is die Leta heeft neergestoken. Zijn exacte rol wordt nog wel onderzocht, maar hij vrijgelaten. Woensdag heeft de politie een tweede verdachte aangehouden, dat is een 29-jarige man uit Amsterdam. Deze zit op dit moment vast en ook zijn rol wordt nog onderzocht.

Geen criminele activiteiten

Voor zover het onderzoeksteam nu weet, hield Leta zich niet bezig met criminele activiteiten. Ook is hij geen bekende van politie en justitie. De politie zegt daarom nog in het duister te tasten over een motief voor het steekincident. Voor het steekincident reed Leta in een zwarte Fiat 500 over de Jan van Galenstraat richting de Van Reigersbergenstraat. Later is de auto op de Van Reigersbergenstraat aangetroffen in de omgeving waar de steekpartij plaatsvond. Wat Leta die avond in de omgeving deed, is niet bekend.

Volgens de politie had Leta vaak een klein, zwart crossbody-tasje bij zich. Dit tasje is niet bij hem aangetroffen na het incident en het ligt ook niet bij hem thuis. Mogelijk is het tasje door de dader meegenomen.