Tweede verdachte dodelijke steekpartij opgepakt

De politie heeft zondagochtend een tweede verdachte gearresteerd voor de steekpartij in Voornburg waarbij een 15-jarige scholier om het leven kwam. Het gaat om een 16-jarige jongen die het mes aan de dader heeft gegeven. Volgens een vriend van de dader zou hij hebben gezegd: ‘Als er iets gebeurt, ga je gewoon steken.’

De dader werd na de steekpartij al opgepakt op het schoolplein waar het misdrijf had plaatsgevonden. De Telegraaf sprak met vrienden van de dader, die zeggen dat hij bang was. Hij is onder meer opgewacht door een groep op zijn werk, waarna hij daar niet meer durfde te komen.

‘Hij had laatst tijdens het chillen een woedeaanval’, aldus een van zijn vrienden tegen de krant. ‘Toen sloeg hij tegen een boom, maar ik heb hem maar laten gaan.’

Volgens de vrienden zou de school van de pesterijen en ruzies hebben geweten. De moeder van de dader zou bij de school om hulp hebben gevraagd, maar dat had geen effect.

Klasgenoten van het slachtoffer zeggen dat ze niets van pesterijen weten. Wel waren er soms ruzies, maar die waren snel voorbij. De school zegt de verhalen wel te hebben gehoord, maar wil zich eerst richten op de zorg voor de nabestaanden van het slachtoffer.