Daders aanslag ontkwamen in Audi (VIDEO)

Ondanks twee kogelregens mislukte de liquidatiepoging, in Amsterdam-Nieuw Sloten in de nacht van zaterdag 17 augustus. Slachtoffer Inchomar B. overleefde het. In Opsporing Verzocht maakte de politie nieuwe gegevens over de aanslag bekend. De politie gaat uit van drie daders die in een gestolen Audi A4 ontkwamen. 

De valse kentekenplaten op deze auto waren twee nachten voor de schietpartij gestolen in stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer, de auto zelf op 3 juli van de Osdorperweg.

Telefoneren

B. stond die nacht rond 01.15 uur mobiel te telefoneren naast zijn scooter op de Antwerpenbaan toen hij onder vuur genomen werd en gewond raakte. Hij wist zich daarna in de richting van de woningen in de straat te slepen en om hulp te roepen. Daar namen de schutters hem nogmaals onder vuur. Het gaat volgens de politie om twee donker getinte mannen.

Derde dader

De politie neemt de zaak hoog op omdat er geschoten is in een woonwijk en er gemakkelijk bewoners konden worden geraakt. Getuigen hebben volgens de politie, ondanks het tumult, vrij weinig gezien van de daders. De politie is op zoek naar getuigen.

Almere

 Na de schietpartij renden de daders naar een gereedstaande Audi A4 station die door een derde dader werd bestuurd. Deze auto reed 300 meter verderop bijna een verkeersregelaar omver en scheurde weg in de richting van Badhoevedorp. Die ochtend is het voertuig rond 05.00 gezien in Almere en op de Duwweg gevonden. Er blijkt een – eveneens mislukte – poging te zijn gedaan de auto in brand te steken.

De politie gaat uit van een afrekening in het misdaadcircuit. B. verliet na een week op eigen initiatief het ziekenhuis. Hij is op vrije voeten gesteld maar nog wel verdachte van voorbereiden van een aanslag, samen met Amsterdammer Gwenette M.

{youtube}Ps0FL9hocsc{/youtube)