Daders gepakt met buit na plofkraak (UPDATE)

De daders van een plofkraak in Didam zijn zondagmorgen gepakt door de politie. Ook de buit werd teruggevonden. Na de overval dreigde nog ontploffingsgevaar.

Aangehouden

In Didam, in de omgeving van Doetinchem, vond vannacht rond 4 uur een plofkraak plaats op een geldautomaat van een Albert Heijn-vestiging. Dat bericht Omroep Gelderland. De twee daders vluchten weg op een scooter, maar konden worden  aangehouden. Zij hadden de buit nog bij zich.

Vlucht

Na een eerste inbraakmelding, ging het alarm van de geldautomaat af, aldus een politiebericht. Een getuige meldde daarna de vlucht van twee mannen op een scooter. Nadat de politie met meerdere eenheden was uitgerukt, konden deze verdachten worden aangehouden. Het gaat om een man van 24 jaar uit Den Haag en een 23-jarige Amsterdammer.

Ontploffingsgevaar

Omdat de explosieven die de daders gebruikten niet allemaal bleken te zijn afgegaan, ging de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) de supermarkt binnen. Boven de winkel gelegen woningen werden vanwege het ontploffingsgevaar ontruimd. Vijf mensen moesten uit hun huizen worden geëvacueerd om die reden.