Daders overval coke-vrachtwagen in beeld (VIDEO)

Daders overval coke-vrachtwagen in beeld (VIDEO)

Op 27 september 2016 is in Beneden-Leeuwen een vrachtwagen met bananenpulp en cocaïne overvallen door vijf mannen van vermoedelijk Turkse afkomst. De vrachtwagen werd klemgereden. Voorbijgangers fotografeerden de overvallers.

Bananenpuree

De overval op de 42-jarige vrachtwagenchauffeur vond plaats om ongeveer 14.45 op de van Heemstraweg in Beneden-Leeuwen. De container was onderweg vanuit de Rotterdamse haven via de A15 en afgeslagen naar Beneden-Leeuwen. Er zat 26.000 kilo bananenpuree en in ieder geval meer dan zo’n 500 kilo cocaïne.

csm_benedenleeeuwen_overval2_2a38a48074

De vrachtwagen werd onderweg al gehinderd door een grijze BMW en een Seat Leon en misschien een derde voertuig. Uiteindelijk was de chauffeur zo slim om de combinatie schuin op de weg te zetten zodat medeweggebruikers er niet meer langs konden. Een aantal mensen is daarop foto’s gaan maken.

De overvallers zeiden dat er iets in de container zat dat van hen was. De vrachtwagenchauffeur heeft gezien dat ze een aantal grote sporttassen vulden. Toen hij ze probeerde tegen te houden is hij met de dood bedreigd. De overvallers spraken volgens de chauffeur onderling Turks.

csm_benedenleeuwenf_4luik_1c1c2b2b15

Achtergelaten

Tijdens een klopjacht door de politie zijn twee auto’s teruggevonden. Die hadden de daders zo overhaast achtergelaten dat in een van de auto’s nog een partij cocaïne lag met een straatwaarde van tussen de 15 en 20 miljoen euro, dat moet een hoeveelheid van rond de 500 kilo zijn.

csm_benedenleeeuwen_overval4a_3b39176062

Het komt vaker voor dat in reguliere vrachtzendingen in containers “bijgepakte” cocaïne onderweg naar de bestemming middels een overval uit een vrachtwagen wordt gehaald. Dat gebeurt bijvoorbeeld als de cocaïnesmokkelaars er niet in zijn geslaagd in de haven de drugs uit de container te halen.

Vorig jaar gebeurde dat in Mijnsheerenland (Z.-H.) Bij Opglabbeek in België (in 2013) waren de overvallers met automatische geweren bewapend.

Zie:

Getuigen: douanier bang en bedreigd

‘Overvalzaak tegen Piet S. van de baan’ (UPDATE)